Strip Turnhout


Marjane Satrapi verfilmt ‘De muzikant’

de-muzikant-1De Iraans-Franse strip- en filmmaakster Marjane Satrapi bereidt een verfilming voor van haar boek ‘De muzikant’. Ze doet dat opnieuw samen met Vincent Parronaud (bij de striplezers bekend onder zijn pseudoniem Winschluss), met wie ze eerder de animatiefilm ‘Persepolis‘ maakte, ook al gebaseerd op een autobiografische strip van haar hand. Met ‘Persepolis’ sleepte ze een oscarnominatie in de wacht.
“Na de Oscaruitreiking werden we benaderd door allerhande producers die bijna letterlijk met geld stonden te zwaaien”, vertelt Marjane Satrapi daarover in Stripgids 14. “We hebben alles laten passeren, en er eerst onze tijd voor genomen om te bekijken wat we precies wilden doen. Vincent Paronnaud en ik hebben er voor gekozen om eerst een scenario te schrijven, en vervolgens het storyboard uit te werken… Ik ben niet iemand die snel compromissen sluit. Daarom wil ik pas met producers praten als we precies weten wat we willen. Dan is het te nemen of te laten. Op dit moment bereiden we een verfilming voor van ‘De muzikant’. Dit keer wordt het geen animatiefilm, maar een ‘live action’-film. Een tekenfilm maken duurt zo verschrikkelijk lang. Ellendig lang zelfs. Weet je, voor een tekenfilm heb je 12 tekeningen per seconde nodig. 12 per seconde! Bovendien vind ik het ook prettig iets nieuws te ontdekken en te doen. Ik wéét nu hoe je een tekenfilm maakt. Dus een live action film maken is weer iets anders. We zitten nu in het stadium waarin we de financiering rond proberen te krijgen. Voor de rest zwijg ik er liever over. We maken de film, en pas achteraf zullen we erover praten.”


28 May 2009, 10:59 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina