Strip Turnhout


De terugkeer van ‘De Sliert’

De stripreeks ‘De Sliert’ van Jean Roba (1930 – 2006) - bekend als ‘Bollie en Billie’-tekenaar – krijgt een tweede leven. Vanaf oktober 2009 geven tekenaar Jean-Marc Krings (‘Violine’) en scenarist Zidrou (o.a. ‘De Kannibrallen’, ‘Tamara’, ‘Boss’) een herstart aan de reeks die meer dan twintig jaar geleden werd stopgezet omdat Roba door het grote succes van ‘Bollie en Billie’ geen tijd meer had om de strip te tekenen.Uiteindelijk bracht Roba van ‘De Sliert’ op scenario van Vicq (‘Taka Takata’) en Maurice Tillieux (‘Guus Slim’) zes albums uit. Krings en Zidrou krijgen nu groen licht van uitgeverij Dargaud en de erfgenamen van Roba om deze reeks verder te zetten.

De Franstalige titel van het eerstkomende album krijgt de naam ‘La Ribambelle reprend du service!’ mee. Wanneer het album in de winkel zal liggen, is op dit moment nog niet duidelijk.

Op de blog van Jean-Marc Krings kan u al enkele platen uit het te verschijnen album bekijken.

28 September 2009, 11:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina