Van Hamme wint Grote Prijs Sint Michiel

Je bent hier:  Home » Nieuws » Van Hamme wint Grote Prijs Sint Michiel

Jean Van Hamme (copyright Nicolas Anspach/Fondation Raymond Leblanc)

Jean Van Hamme (copyright Nicolas Anspach/Fondation Raymond Leblanc)

Jean Van Hamme, scenarist van succesreeksen als ‘Thorgal’, ‘XIII’ en ‘Largo Winch’, heeft de Grote Prijs Sint Michiel gewonnen. De prijs, uitgereikt in kader van het stripfestival van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat plaatsvond in het gemeentehuis van Sint-Gillis, bekroont het gehele oeuvre van de 70-jarige Van Hamme.

Het regende prijzen afgelopen weekend in de Brusselse stad. Zo mocht Steven Dupré voor ‘Kaamelott’ de prijs voor het beste Nederlandstalige album ontvangen, terwijl scenarist Fabien Nury en tekenaar Sylvain Vallée volgens de organisatie het beste Franstalige album van het jaar maakten, verschenen in de reeks ‘Il était une fois en France’. De persprijs ging dit jaar naar de Franse scenarist en tekenaar Sylvain Savoia die kon bekoren met zijn reeks ‘Marzi’.

Ook Matthieu Lauffray en Ralph Meyer (‘Long John Silver’ – beste tekeningen), Etienne Davodeau (‘Lulu Femme Nue’ – beste scenario), Fourquemin en Pierre Dubois (‘La Légende du Changeling’ – beste jeugdalbum), Dominique Roques et Alexis Dormal (‘Pico Bogue’ – Prijs van de toekomst) mochten zich winnaars noemen.