Volledig programma Strip Turnhout 2009 bekend

Je bent hier:  Home » Nieuws » Volledig programma Strip Turnhout 2009 bekend

Dat de Italiaanse striplegende Milo Manara en de Vlaamse stripmakers Willy Linthout en Urbanus op 11, 12 en 13 december van dit jaar de eregasten zijn van het Strip Turnhout-festival, het oudste en grootste stripfestival van het land, was al genoegzaam bekend. Vandaag werd het volledige programma bekend gemaakt. Je vindt het hier.

Zowel Linthout & Urbanus als Manara krijgen een grote tentoonstelling gewijd aan hun strips. Verder is er op vrijdagavond een ‘stripconcert’ met Fixkes, waarbij de songs van Fixkes zelf én zeven covers van Urbanus live op het podium geïllustreerd worden door 14 Vlaamse en Nederlandse tekenaars. Zaterdagavond krijgt Willy Linthout uit handen van Vlaams Cultuurminister Joke Schauwvliege en striplegende Milo Manara de Bronzen Adhemar/Vlaamse Cultuurprijs  voor de Strip. Aandacht ook voor de veiling voor het goede én eentje voor het slechte doel waarvan de opbrengst integraal naar het weeshuisproject van Willy Linthout gaat.  

Niet alleen aandacht voor Vlaamse en Italiaanse tekenaars op Strip Turnhout. Gastland is deze keer Spanje, met vijf Spaanse tekenaars die speciaal voor het festival naar ons land komen. Een honderdtal auteurs komt signeren.