Strip Turnhout


Geen vervolg op ‘Red Knight’

'Red Knight', hier getekend door Marvano kent geen comeback

'Red Knight', hier getekend door Marvano kent geen comeback

Minck Oosterveer stelt het klaar en duidelijk: er komt geen vervolg op ‘Red Knight’, de volwassen versie van de bekende Vandersteen-reeks ’De Rode Ridder’. Het eerste en enige album van ‘Red Knight’ (‘De Vuursteen’) verscheen twintig jaar geleden. Tekenaar toen was Marvano (bekend van o.a. ‘Dallas Barr’, ‘Berlijn’, ‘Het kleine afscheid’ en ‘De eeuwige oorlog’), het scenario was van de hand van Ronald Grossey. Plannen om de reeks te herstarten bestaan al tien jaar – met Oosterveer als tekenaar – maar telkens werd de beslissing tot uitgave uitgesteld. Nu lijkt de beslissing helemaal genomen.

“Schrijver Ronald Grossey en ik hebben besloten om ons op andere plannen te richten met hulp van Marvano/Mark van Oppen, mogelijk voor een Franstalige uitgeverij”, schrijft Minck Oosterveer op zijn website. En niet alleen dit staat op Oosterveers agenda van 2010. Er lijkt eindelijk ook schot in de zaak te komen in de ‘Storm’-strip die hij samen maakt met zijn vaste tekstleverancier Willem Ritstier. Daar zijn al bijna 40 pagina’s van afgewerkt in potlood. Het duo zat verlegen om een goede inkleurder: “Probleem tot nu toe was dat er geen goede inkleurder was te vinden om de potloodtekeningen uit te werken. Maar inmiddels is er hoop in de vorm van twee kandidaten. Er moet nog aan gewerkt worden, maar misschien komt er nu schot in. Zodra er duidelijkheid is over de inkleurder zal ik verder werken aan de potlood-tekeningen voor ‘Storm’”.

Ook ‘Ronson Inc.’, de westernstrip die hij maakt voor het Nederlandse stripmagazine Eppo, wordt verdergezet. Al heeft dat blijkbaar wel wat voeten in de aarde gehad. “De western voor Eppo werd voor mij nogal een teleurstelling. Hoewel wij jaren hebben samengewerkt lagen schrijver Willem Ritstier en ik dit keer duidelijk niet op één lijn en zoals meestal gebeurt bij een scenario dat mij niet ligt, zakte het tekenwerk naar een bedenkelijk niveau. Een schuldige aanwijzen heeft geen zin… Het werkte gewoon niet”, aldus Oosterveer op zijn website. Na overleg met Ritstier en zijn uitgever wordt toch besloten om een vervolg te breien aan het eerste ’Ronson Inc.’-verhaal. Begin maart mogen we de eerste albumuitgave van ‘Ronson Inc.’ in de winkels verwachten.  

Ook het Amerikaanse avontuur van Oosterveer stopt niet. De tweede hardcover van ‘The Unknown’, in samenwerking met scenarist Mark Waid, met daarin de volledige miniserie ‘The devil made flesh’ komt begin 2010 uit. Of er nieuwe albums komen, is nog een vraagteken. Plannen daarvoor worden nog volop gemaakt.

4 January 2010, 11:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina