Strip Turnhout


Jommeke helpt Haïti

Jommeke helpt Haïti

Jommeke helpt Haïti

Dat de ramp in Haïti niemand onberoerd laat, blijkt duidelijk aan de hoeveelheid geld die tv-shows en inzamelingen hebben opgeleverd. Ook stripauteurs zetten hun beste beentje voor om het nodige geld in te zamelen voor het herstel van het door aardbevingen geteisterde land.

Zo verkochten enkele auteurs uit Québec originelen en richtte Thierry Coppée, auteur van de stripreeks ‘Blagues de Toto’, in samenwerking met het Belgische Rode Kruis het initiatief ‘Un coup de crayon pour Haïti’ op die eveneens originele tekeningen van tal van bekende auteurs op eBay verkoopt.

Ook Vlaanderen blijft niet achter. Studio Jef Nys en Ballon Media willen ook hun steentje bijdragen en doet dat eveneens door een originele tekening te veilen van de tekenaar van ‘Jommeke’ op de veilingsite eBay. De opbrengst gaat rechtstreeks naar Haïti.

27 January 2010, 23:57 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina