Strip Turnhout


Jommeke helpt Haïti

Jommeke helpt Haïti

Jommeke helpt Haïti

Dat de ramp in Haïti niemand onberoerd laat, blijkt duidelijk aan de hoeveelheid geld die tv-shows en inzamelingen hebben opgeleverd. Ook stripauteurs zetten hun beste beentje voor om het nodige geld in te zamelen voor het herstel van het door aardbevingen geteisterde land.

Zo verkochten enkele auteurs uit Québec originelen en richtte Thierry Coppée, auteur van de stripreeks ‘Blagues de Toto’, in samenwerking met het Belgische Rode Kruis het initiatief ‘Un coup de crayon pour Haïti’ op die eveneens originele tekeningen van tal van bekende auteurs op eBay verkoopt.

Ook Vlaanderen blijft niet achter. Studio Jef Nys en Ballon Media willen ook hun steentje bijdragen en doet dat eveneens door een originele tekening te veilen van de tekenaar van ‘Jommeke’ op de veilingsite eBay. De opbrengst gaat rechtstreeks naar Haïti.

27 January 2010, 23:57 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina