Strip Turnhout


Nieuwe carrière voor Rik Ringers

Rik Ringers binnenkort ook als detectiveroman

Rik Ringers binnenkort ook als detectiveroman

In maart verschijnt bij uitgeverij Le Lombard niet alleen het eerste ‘Rik Ringers’-album sinds de dood van tekenaar Tibet (nr. 77 uit de reeks, Tibet werkte het zelf nog helemaal af), maar ook een ’Rik Ringers’-detectiveroman geschreven door André-Paul Dûchateau, de scenarist van de populaire stripreeks.

Na bijna 80 strips over de journalist vond André-Paul Dûchateau de tijd rijp om te onthullen waar Rik Ringers vandaan komt. Dat doet hij in de vorm van een detectiveroman, geschreven vanuit het standpunt van de journalist-speurder met de gele Porsche zelf. Het boek doet het relaas van zijn allereerste onderzoek.  Daarin krijgt hij te maken met een mysterieuze bandiet wiens misdaden vreemd genoeg lijken op de ideeën die een uitgever van detectiveromans aan zijn jonge auteurs geeft.

Het boek zal 160 bladzijden tellen. Eerder verklaarde André-Paul Dûchateau dat hij ook het 78ste ‘Rik Ringers’-album – waarvan Tibet 27 bladzijden had getekend – graag afgewerkt had gezien.

26 January 2010, 13:43 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina