Strip Turnhout


Nieuwe carrière voor Rik Ringers

Rik Ringers binnenkort ook als detectiveroman

Rik Ringers binnenkort ook als detectiveroman

In maart verschijnt bij uitgeverij Le Lombard niet alleen het eerste ‘Rik Ringers’-album sinds de dood van tekenaar Tibet (nr. 77 uit de reeks, Tibet werkte het zelf nog helemaal af), maar ook een ’Rik Ringers’-detectiveroman geschreven door André-Paul Dûchateau, de scenarist van de populaire stripreeks.

Na bijna 80 strips over de journalist vond André-Paul Dûchateau de tijd rijp om te onthullen waar Rik Ringers vandaan komt. Dat doet hij in de vorm van een detectiveroman, geschreven vanuit het standpunt van de journalist-speurder met de gele Porsche zelf. Het boek doet het relaas van zijn allereerste onderzoek.  Daarin krijgt hij te maken met een mysterieuze bandiet wiens misdaden vreemd genoeg lijken op de ideeën die een uitgever van detectiveromans aan zijn jonge auteurs geeft.

Het boek zal 160 bladzijden tellen. Eerder verklaarde André-Paul Dûchateau dat hij ook het 78ste ‘Rik Ringers’-album – waarvan Tibet 27 bladzijden had getekend – graag afgewerkt had gezien.

26 January 2010, 13:43 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina