Strip Turnhout


‘Kiekeboe’ en ‘FC De Kampioenen’ zijn populairste strips

Kiekeboe is de best verkopende strip in Vlaanderen

Kiekeboe is de best verkopende strip in Vlaanderen

Uit de jaarcijfers van de boekenverkoop in Vlaanderen in 2009 van GfK Retail and Technology Benelux blijkt dat de strips ‘Kiekeboe’ van Merho en ‘FC De Kampioenen’ van Hec Leemans de best verkopende strips in Vlaanderen zijn. Beide strips worden uitgegeven door Standaard Uitgeverij.

De eerste drie plaatsen in de lijst van best verkopende strips in Vlaanderen gaan allen naar de familiestrip ‘Kiekeboe’. De top 5 wordt vervolledigd door twee albums van de mediastrip ‘FC De Kampioenen’. ‘Jommeke’, ‘Suske en Wiske’  en het jubileumalbum van ‘Asterix’ zijn de enige andere reeksen die met de twee koplopers in de top 20 staan. In de algemene top 20 van de boekenverkoop kan alleen de familie Kiekeboe zich handhaven. Twee albums – ‘De Kangoeroeclub’ en ‘Joyo de eerste’ – sieren daar de 18de en 19de plaats. Absolute verkoopcijfers maakt Boek.be, de confederatie van belangenverenigingen van het Vlaamse boekbedrijf, niet bekend omdat zowel auteurs als uitgevers dat niet graag hebben.

Begin januari verscheen het 124ste ‘Kiekeboe’-album ‘Stinkend rijk’. Het 125ste album ‘Vrouwen komen van Mars’ wordt in mei in de winkels verwacht. Deze maand nog kan u het 61ste ‘FC De Kampioenen’-album ‘De Kampioenen maken ambras’ kopen.

5 February 2010, 10:29 admin

Marcel Ruijters komt met nieuwe strip

14 January 2019, 19:13 Tom

Kuifje in Congo: nieuw boek en debat

8 January 2019, 21:53 Roel

Wauter Mannaert nodigt uit

7 January 2019, 22:24 Roel

32ste Suske en Wiske-fandag op 19 april 2019

6 January 2019, 11:11 Tom

Werk mee aan 9eKunst.nl

28 December 2018, 12:05 Roel

Gezocht: uw mening over striperfgoed

20 December 2018, 09:52 Roel

Storybox brengt Games & Comics tot leven

14 December 2018, 20:44 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina