Strip Turnhout


‘Kiekeboe’ en ‘FC De Kampioenen’ zijn populairste strips

Kiekeboe is de best verkopende strip in Vlaanderen

Kiekeboe is de best verkopende strip in Vlaanderen

Uit de jaarcijfers van de boekenverkoop in Vlaanderen in 2009 van GfK Retail and Technology Benelux blijkt dat de strips ‘Kiekeboe’ van Merho en ‘FC De Kampioenen’ van Hec Leemans de best verkopende strips in Vlaanderen zijn. Beide strips worden uitgegeven door Standaard Uitgeverij.

De eerste drie plaatsen in de lijst van best verkopende strips in Vlaanderen gaan allen naar de familiestrip ‘Kiekeboe’. De top 5 wordt vervolledigd door twee albums van de mediastrip ‘FC De Kampioenen’. ‘Jommeke’, ‘Suske en Wiske’  en het jubileumalbum van ‘Asterix’ zijn de enige andere reeksen die met de twee koplopers in de top 20 staan. In de algemene top 20 van de boekenverkoop kan alleen de familie Kiekeboe zich handhaven. Twee albums – ‘De Kangoeroeclub’ en ‘Joyo de eerste’ – sieren daar de 18de en 19de plaats. Absolute verkoopcijfers maakt Boek.be, de confederatie van belangenverenigingen van het Vlaamse boekbedrijf, niet bekend omdat zowel auteurs als uitgevers dat niet graag hebben.

Begin januari verscheen het 124ste ‘Kiekeboe’-album ‘Stinkend rijk’. Het 125ste album ‘Vrouwen komen van Mars’ wordt in mei in de winkels verwacht. Deze maand nog kan u het 61ste ‘FC De Kampioenen’-album ‘De Kampioenen maken ambras’ kopen.

5 February 2010, 10:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina