Strip Turnhout


Eric Heuvel tekent strip over geschiedenis Nederlands-Indië

Eric Heuvel, o.a. tekenaar van 'De ontdekking', tekent een strip over de geschiedenis van Nederlands-Indië

Eric Heuvel, o.a. tekenaar van 'De ontdekking', tekent een strip over de geschiedenis van Nederlands-Indië

Het Nederlandse Indisch Herinneringscentrum Bronbeek, een organisatie die o.a. de geschiedenis van de toenmalige Nederlandse kolonie Nederlands-Indië en Indonesië, zoals het land vandaag heet, laat een stripboek maken over de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. De strip is bedoeld voor leerlingen en docenten in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs en wordt getekend door de Nederlandse stripmaker Eric Heuvel.

Het stripverhaal krijgt de titel ‘De terugkeer’ en moet de povere kennis van de jongeren over wat zich tijdens de oorlogsjaren in Nederlands-Indië heeft afgespeeld, opschroeven. Bij de strip wordt lesmateriaal ontwikkeld. Volgend schooljaar zullen 200.000 exemplaren van de strip als Nationaal Geschenk 2010 aan de scholen beschikbaar gesteld worden. De keuze voor tekenaar Eric Heuvel verrast niet. Bekend werd hij met strips als ‘January Jones’ en ‘Bud Broadway’ en onlangs nog haalde hij de krantenkoppen met ‘Alleen rond de wereld’, een strip op scenario van Rob Van Bavel geïnspireerd op het verhaal van het 14-jarig meisje Laura Dekker dat alleen rond de wereld wilde zeilen. Heuvel lijkt gespecialiseerd in het maken van educatieve strips. Zo verzorgde Heuvel het tekenwerk van ‘De ontdekking’ over WOII, een strip die een groot succes kende en nu nog steeds tijdens de geschiedenislessen gebruikt wordt. Enkele jaren later maakte de Nederlandse tekenaar nog educatieve strips als ‘De schuilhoek’ en ‘De zoektocht’.

De strip die Heuvel nu maakt voor Indisch Herinneringscentrum Bronbeek verschijnt in augustus 2010.

30 March 2010, 13:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina