Strip Turnhout


Luxueuze heruitgave van allereerste ‘Robbedoes en Kwabbernoot’-verhalen

De allereerste verhalen van 'Robbedoes en Kwabbernoot' van Franquin

De allereerste verhalen van 'Robbedoes en Kwabbernoot' van Franquin verschijnen in luxueus hardcoveralbum

Uitgeverij Dupuis bundelt de eerste vier kortverhalen van de stripreeks ‘Robbedoes en Kwabbernoot’, getekend en geschreven door André Franquin (1924-1997), in een luxueus hardcoveralbum.

Franquin maakte de eerste tekeningen van ‘Robbedoes en Kwabbernoot’ in 1946. Tot dan was de Belgische tekenaarJoseph Gillain (1914-1980), beter bekend onder zijn pseudoniem Jijé, de tekenaar van de reeks. Omdat hij verdronk in het vele werk, besloot Jijé enkele van zijn reeksen te verdelen. Zijn oog viel op de getalenteerde Franquin die Jijé’s verhaal ‘Het geprefabriceerde huis’ voltooide. In de ‘Almanak 1947′ volgt Franquins eerste korte verhaal. Hij zou de reeks nog tot 1968 blijven tekenen. Uitgeverij Dupuis presenteert nu in een beperkte oplage van 2.500 exemplaren de eerste verhalen van André Franquin uit 1947. Het luxueuze hardcoveralbum, met linnen rug, laat duidelijk de evolutie zien van Franquin die onder de vleugels van zijn leermeester Jijé gaandeweg tot een eigen stijl komt. Het album verschijnt op 16 juni.

Nog meer Franquin-leesplezier krijg je in juni voorgeschoteld door MarsuProductions. De uitgeverij brengt dan een tweede reeks groen geïnspireerde ‘Guust Flater’-grappen uit in album. Vorig jaar al liet Guust zijn groene kant zien in het album ‘Het milieu volgens Flater’. Gilles Dal schreef nu, in samenwerking met Thierry Lucas van United Nations Environment Programme, een leerzame tekst over biodiversiteit anno 2010 bij een selectie ‘Guust’-gags die een beeld geven van het groene traject van André Franquin. Alle gags zijn volledig opnieuw ingekleurd door Frédéric Jannin, bekend van o.a. ‘German en Wij’. De release van het album – 16 juni – valt samen met wereldmilieudag.

25 March 2010, 11:45 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina