Strip Turnhout


Wereldwijd bejubelde ‘Asterios Polyp’ verschijnt in het Nederlands

'Asterios polyp' verschijnt in het Nederlands

'Asterios polyp' verschijnt in het Nederlands

David Mazzucchelli’s ‘Asterios Polyp’, de wereldwijd bejubelde graphic novel die de toplijstjes van 2009 domineerde, verschijnt in het najaar 2010 in het Nederlands, zo bericht de website van de Leuvense stripwinkel Het Besloten Land.

Helemaal onbekend is de Amerikaan Mazzucchelli niet in de stripwereld. Eerder maakte hij al een geslaagde stripadaptatie van Paul Austers boek ‘Broze stad’, uitgegeven door Atlas in 2005, en illustreerde hij Frank Millers ‘Batman: Year One’ en ‘Daredevil: Born Again’. Maar met ‘Asterios Polyp’, de eerste strip waarvoor hij het scenario en het tekenen in handen had, brak hij vorig jaar echt potten. Ook in de boekenrubriek van Stripgids kreeg het boek een vijfsterrenrecensie.

Het album vertelt het verhaal van de egocentrische architect Asterios Polyp. Opmerkelijk is dat het verhaal door zijn doodgeboren (!) tweelingbroer verteld wordt. ”Asterios Polyp’ wordt nu al beschouwd als één van de beste graphic novels van deze eeuw. Dat uitte zich vorig jaar toen Mazzucchelli’s magnum opus de ene na de andere prestigieuze prijs wist binnen te halen. Vermoedelijk in september 2010 krijgen we de Nederlandstalige vertaling voorgeschoteld door uitgeverij Oog&Blik/De Bezige Bij.

24 March 2010, 14:15 admin

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel


Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina