Strip Turnhout


Wereldwijd bejubelde ‘Asterios Polyp’ verschijnt in het Nederlands

'Asterios polyp' verschijnt in het Nederlands

'Asterios polyp' verschijnt in het Nederlands

David Mazzucchelli’s ‘Asterios Polyp’, de wereldwijd bejubelde graphic novel die de toplijstjes van 2009 domineerde, verschijnt in het najaar 2010 in het Nederlands, zo bericht de website van de Leuvense stripwinkel Het Besloten Land.

Helemaal onbekend is de Amerikaan Mazzucchelli niet in de stripwereld. Eerder maakte hij al een geslaagde stripadaptatie van Paul Austers boek ‘Broze stad’, uitgegeven door Atlas in 2005, en illustreerde hij Frank Millers ‘Batman: Year One’ en ‘Daredevil: Born Again’. Maar met ‘Asterios Polyp’, de eerste strip waarvoor hij het scenario en het tekenen in handen had, brak hij vorig jaar echt potten. Ook in de boekenrubriek van Stripgids kreeg het boek een vijfsterrenrecensie.

Het album vertelt het verhaal van de egocentrische architect Asterios Polyp. Opmerkelijk is dat het verhaal door zijn doodgeboren (!) tweelingbroer verteld wordt. ”Asterios Polyp’ wordt nu al beschouwd als één van de beste graphic novels van deze eeuw. Dat uitte zich vorig jaar toen Mazzucchelli’s magnum opus de ene na de andere prestigieuze prijs wist binnen te halen. Vermoedelijk in september 2010 krijgen we de Nederlandstalige vertaling voorgeschoteld door uitgeverij Oog&Blik/De Bezige Bij.

24 March 2010, 14:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina