Strip Turnhout


Lies Van Gasse brengt graphic poem ‘Sylvia’ uit

'Sylvia', een graphic poem van Lies Van Gasse

'Sylvia', een graphic poem van Lies Van Gasse

Dichter en beeldend kunstenaar Lies Van Gasse brengt met haar boek ‘Sylvia’ een gedicht in woord en beeld, een graphic poem of beeldgedicht. Eerstdaags verschijnt het boek bij Wereldbibliotheek Amsterdam.

De Sint-Niklase kunstenares portretteert in ‘Sylvia’ twee geliefden die voor elkaar bestemd lijken met mythische metaforen. Door de aanwezigheid van Sylvia voelt de man zich echter beklemd en hij besluit te vluchten. Niet zonder eerst nog een nacht samen door te brengen. Die nacht begint in het hoofd van de man een kind te groeien. De man neemt het kind mee op reis en ook Sylvia gaat op reis. Hun wegen kruisen elkaar en het lijkt dan alsof ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Lies Van Gasse (1983) is niet aan haar proefstuk toe met dit boek. In 2008 publiceerde ze, eveneens bij uitgeverij Wereldbibliotheek Amsterdam, haar goed onthaalde debuutbundel ‘Hetzelfde gedicht steeds weer’. Haar graphic poem ‘Sylvia’ verschijnt deze maand.

7 April 2010, 11:01 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina