Strip Turnhout


Zeldzaam kinderstripmagazine Beano geveild voor goede doel

Een zeldzaam exemplaar van het eerste jaarboek van het Britse kinderstripmagazine The Beano werd per ongeluk door een vrijwilliger van de Cancer Research UK shop gevonden onderaan een zak die iemand de organisatie had geschonken. Het boek zal volgende maand geveild worden.

Het wekelijkse stripmagazine The Beano verscheen voor het eerst op 26 juli 1938. Het werd uitgegeven door D.C. Thomson & Co. Ltd. Het magazine bevatte strips zoals ’Roger the Dodger’, ‘Minnie the Minx’, ‘The Bash Street Kids’ en ‘Billy Whizz’. De meest bekende strip die het blad voortbracht was ‘Dennis The Menace’ die echter pas in 1951 in het magazine zijn opwachting maakte.  The Beano bestaat nog steeds. In september 2009 verscheen het 3500ste nummer. In 2007 werd een zeldzaam exemplaar van het stripblad nog geveild voor £12.000. Die prijs wordt niet verwacht op de veiling volgende maand. Maar dat het boek meer dan £2.000 zal opleveren voor de strijd tegen kanker, staat volgens specialisten vast.

14 April 2010, 23:47 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina