Strip Turnhout


Recensie

Legenden van Troy: Tykko 1: De Windruiters (Arleston, Mélanÿn en Keramidas)

Toen Sinéad O’Connor ergens diep in de eighties haar strot opentrok en je ‘Troy’ door de boxen hoorde galmen, werd je serieus van je melk gebracht. Toen je dat nummer voor de tiende keer hoorde, begonnen haar tics en gemaniëreerde stijl op te vallen en bij beluistering nummer 30 ging de radio gewoon af. Hetzelfde dreigt voor deze ‘Legenden van Troy’, de zoveelste spin-off van de fel bejubelde ‘Lanfeust’-reeks. Is het verhaal slecht? Niet echt. Tekent Keramidas dan zoveel slechter dan Tarquin? Zeker niet. Ligt het aan het tempo? Nope, schrikwekkend hoog, ook al ligt het aantal geslaagde grappen per pagina een stuk lager. Feit is dat je het wel een beetje gehad hebt met deze thematiek en echt verrassen doet het allemaal niet meer. Arleston laat zijn ongebreidelde fantasie misschien best eens los op een ander thema. Tabula rasa: soms is dat echt niet verkeerd. (MS)

Christophe Arleston, Mélanÿn en Nicolas Keramidas
‘Legenden van Troy: Tykko 1: De Windruiters’, Uitgeverij L, 56 blz., €8,90.
**

17 May 2010, 16:36 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina