Strip Turnhout


Recensie

Legenden van Troy: Tykko 1: De Windruiters (Arleston, Mélanÿn en Keramidas)

Toen Sinéad O’Connor ergens diep in de eighties haar strot opentrok en je ‘Troy’ door de boxen hoorde galmen, werd je serieus van je melk gebracht. Toen je dat nummer voor de tiende keer hoorde, begonnen haar tics en gemaniëreerde stijl op te vallen en bij beluistering nummer 30 ging de radio gewoon af. Hetzelfde dreigt voor deze ‘Legenden van Troy’, de zoveelste spin-off van de fel bejubelde ‘Lanfeust’-reeks. Is het verhaal slecht? Niet echt. Tekent Keramidas dan zoveel slechter dan Tarquin? Zeker niet. Ligt het aan het tempo? Nope, schrikwekkend hoog, ook al ligt het aantal geslaagde grappen per pagina een stuk lager. Feit is dat je het wel een beetje gehad hebt met deze thematiek en echt verrassen doet het allemaal niet meer. Arleston laat zijn ongebreidelde fantasie misschien best eens los op een ander thema. Tabula rasa: soms is dat echt niet verkeerd. (MS)

Christophe Arleston, Mélanÿn en Nicolas Keramidas
‘Legenden van Troy: Tykko 1: De Windruiters’, Uitgeverij L, 56 blz., €8,90.
**

17 May 2010, 16:36 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina