Strip Turnhout


Recensie

Sherman’s Lagoon 14: Confessions of a swinging single sea turtle (Toomey)

Hoe Toomey er in slaagt om al meer dan 15 jaar een komische strip te maken over een lagune ergens in de Caraïben waar een niet al te snuggere haai de plak zwaait? Ons is het nog steeds een raadsel. Feit is dat ik elk jaar toch weer reikhalzend uitkijk naar de avonturen van deze (naar eigen zeggen) ‘ferocious great white shark’. Toomey heeft een an sich redelijk beperkte setting bevolkt met een aantal sterke nevenfiguren en doordat hij de clichématige karaktertrekken van al die beesten niet erg subtiel zit uit te vergroten, zijn de dijenkletsers niet op één vin te tellen. Vooral de versierpogingen van schildpad Fillmore, het geëmancipeerde haa(i)ntjesgedrag van vrouw Megan en het megalomane gedrag van etterkrab Hawthorne leiden regelmatig tot hilarische situaties. Het is geleden van de Snorkels© en Aqualibi® dat we ons nog zo onder water geamuseerd hebben! (MS)

Jim Toomey
‘Sherman’s Lagoon 14: Confessions of a swinging single sea turtle’, Andrews McMeel, 128 blz., ca €12,99. (Engelstalig)
****

18 May 2010, 12:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina