Strip Turnhout


Recensie

Halloween Blues 7: Remake (Kas & Mythic)

Met dit zevende deel krijgen we dan eindelijk een antwoord op de prangende vraag: Wie vermoordde Dana Anderson? Zeven delen lang is Mythic erin geslaagd om de spanningsboog geen moment te laten verslappen en heeft hij je heel wat keren op het verkeerde been weten te zetten door beetje bij beetje zijn informatie prijs te geven. De monologue intérieur die inspecteur Forester Hill tegen zijn overleden vrouw voerde, werkte aanvankelijk wat bevreemdend, maar zorgde voor een intrigerende en knap nerveuze benadering van dit moordverhaal. Bovendien bleef je steeds met die knagende twijfel zitten: wat had Hill zelf met die moord te maken? Tekenaar Kas slaagt er bovendien perfect in om de sfeer van de Amerikaanse westcoast uit de fifties neer te zetten en zorgt er zo voor dat tekst en beeld perfect in harmonie zijn. Blues wordt rock ’n roll. (MS)

Kas & Mythic
‘Halloween Blues 7: Remake’, Le Lombard (Collectie Polyptiek), 48 blz., €7,95
****


18 May 2010, 12:09 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina