Strip Turnhout


Recensie

Canoë Bay (Prugne & Oger)

In deze ‘Canoë Bay’ trekt tekenaar Prugne eindelijk alle registers open en reduceert hij zijn eerder werk ‘Fol’ en ‘De herberg aan het einde van de wereld’ tot voetnoten in zijn oeuvre. Zijn sfeervolle aquarellen en nerveuze kadrering passen mooi bij dit verhaal over de ‘French and Indian War’. Naast het reguliere verhaal heeft uitgeverij Silvester  bovendien een extra katern met schetsen en karakterstudies toegevoegd: een leuk toemaatje. Oger schreef ook al de verhalen voor diezelfde ‘Herberg’, voor ‘Gorn’ en ‘Het pad van de schimmen’, maar dit scenario (weeskind – piraten – indianen – schat)  is nogal plat en weinig beklijvend, zodat er uiteindelijk weinig meer overschiet dan een heel mooi koffietafelboek. (MS)

Patrick Prugne & Tiburce Oger
‘Canoë Bay’, Silvester, 78 blz. (+ 26 blz. extra dossier), €19.95.
***

20 May 2010, 16:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina