Strip Turnhout


Dylan Horrocks maakt strip voor campagne tegen dronken rijden

Zelfportret van Dylan Horrocks.

De Nieuw-Zeelandse stripmaker Dylan Horrocks, bekend van de graphic novel  ’Hicksville’, heeft een strip gemaakt die deel uitmaakt van een campagne tegen dronken rijden. Het stadsbestuur van Auckland, waar Horrocks woont, hoopt dat de strip – die gratis wordt verspreid in de talrijke sportclubs van de stad – chauffeurs er van zal weerhouden om ondanks een glaasje teveel toch achter het stuur te kruipen. De strip heet ‘Who’s driving?’, en wordt voorlopig verspreid op 3.000 exemplaren.

“De strip verspreidt niet zomaar een anti-alcohol boodschap – het gaat er vooral om dat wie teveel gedronken heeft een taxi moet bellen,” zegt Horrocks in The New Zealand Herald. ”Een voordeel van het medium strip is dat mensen heel relaxed zijn wanneer ze er eentje beginnen te lezen. Je kan er verschillende soorten mensen mee bereiken, en een verhaal vertellen van personages die uiteindelijk de juiste keuze maken.” Niet voor niets eindigt de strip met de telefoonnummers van de plaatselijke taximaatschappijen.

In Stripgids 20, dat op 10 juni verschijnt, houdt Jan Smet, de stichter van het blad, een vurig pleidooi voor een spoedige Nederlandse vertaling van ‘Hicksville’, dat te boek staat als Horrocks’ meesterwerk.


13 May 2010, 17:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina