Strip Turnhout


Jommeke viert 250ste album

Drie covers van het feestelijke album op een rij. Van links naar rechts; de reguliere cover, de 3D cover en het winnende ontwerp van de coverwedstrijd

Onder massale persbelangstelling werd woensdag, in aanwezigheid van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege, het 250ste album ‘Savooien op de Galapagos’ van de stripreeks ‘Jommeke’ voorgesteld. Het album is het laatste waaraan de vorig jaar overleden geestelijk vader Jef Nys heeft meegewerkt.

Vandaag houdt een team de spirit van de populaire stripreeks levend. Dat tekenteam was gisteren ook aanwezig op de feestelijke lancering van het 250ste album in het Belgisch Stripcentrum.

Voor de cover van dit jubileumalbum werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven waaraan meer dan 3.000 kinderen tussen de 6 en 14 jaar aan deelnamen. De reeks blijft duidelijk ook na meer dan 50 jaar de jeugd bekoren. Winnaar van de ontwerpwedstrijd werd de elfjarige Sven D’hondt, die 1.000 exemplaren van de strip met zijn coverontwerp krijgt. Exemplaren die ongetwijfeld nu al gewilde collectors items zijn. De prijs werd uitgereikt in het Belgisch Stripcentrum door Vlaams cultuurminister Joke Schauvliege. Speciaal voor de eerste oplage van ‘Savooien op de Galapagos’ werd de cover in 3D gedrukt. Het album zal ook verkrijgbaar zijn met een reguliere cover. In dit Jommekesjaar staan er nog heel wat activiteiten gepland. Zo kan u tijdens het Pinksterweekend gratis binnen in het belgisch Stripcentrum als u verkleed bent als een van de hoofdpersonages uit de reeks, brengt De Post op 24 mei een speciale postzegelreeks rond ‘Jommeke’ uit en zal begin juli Bokrijk  helemaal in teken staan van de stripheld met het strooien hoofddeksel.

20 May 2010, 22:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina