Strip Turnhout


Nieuw auteursteam voor ‘Buck Danny’

Een eerste blik op 'Buck Danny' door het nieuwe auteursduo

De pilotenstrip ‘Buck Danny’ zal worden voortgezet door het nieuwe auteursduo Frédéric Zumbiehl en Fabrice Lamy, dat heeft Philippe Charlier - de zoon van Jean-Michel Charlier (1924-1989, scenarist die aan de wieg stond van ‘Buck Danny’) –  bekend gemaakt op Aeroplanete.net. François Bergèse, de afscheidnemende tekenaar van de pilotenstrip, zal nog één album tekenen, daarna is het de beurt aan het nieuwe duo.

Het laatst uitgekomen ‘Buck Danny’-album, het 52ste uit de reeks, dateert alweer uit 2008. De reeks heeft al een lange ontstaansgeschiedenis. In 1947 werd ze gecreëerd door Georges Troisfontaines, Jean-Michel Charlier, die instond voor het scenario, en de in 1979 overleden tekenaar Victor Hubinon, die uiteindelijk veertig albums van de Amerikaanse piloot zou tekenen. Francis Bergèse nam het tekenpotlood over en later, na de dood van Charlier, stond hij ook in voor het scenario.  Dertig jaar later geeft Bergèse, o.a. door gezondheidsproblemen, de ‘Buck Danny’-serie door aan de eerder onbekende auteurs Frédéric Zumbiehl (scenario) en Fabrice Lamy (tekeningen). Een eerste pagina getekend door de twee werd ook vrijgegeven door Charliers zoon. Wanneer het nieuwe album van ‘Buck Danny’ verschijnt ligt nog niet vast.

19 May 2010, 08:07 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina