Strip Turnhout


‘Suske en Wiske’-film naar Rusland en Canada

De animatiefilm 'De Texasrakkers' binnenkort ook te bekijken in Canada en Rusland.

De animatiefilm ‘Suske & Wiske: De Texasrakkers’, die vorig jaar in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen te zien was, maakt zich op om ook het buitenland te veroveren. In de marge van het filmfestival van Cannes werd bekend dat de Skyline Entertainment-productie onder de titel ‘Luke and Lucy & Texas Rangers’ verkocht is aan  Canada en Rusland. Goed nieuws in het jaar dat de stripreeks van Willy Vandersteen haar 65ste verjaardag viert.

De feestelijkheden rond deze verjaardag beginnen vorm te krijgen. Van 1 tot en met 16 juli 2010 krijgen de bekende striphelden een tentoonstelling in het Antwerpse Centraal Station. Wie in die periode net op vakantie is, hoeft niet te wanhopen. De expo wordt immers herhaald van 26 september tot begin oktober. De feestelijke tentoonstelling zal grote panelen tonen van enkele bekende ’Suske & Wiske’-albums waarin steden, die vanuit het station te bereiken zijn, een hoofdrol spelen. Levensgrote poppen van de striphelden zullen in het straatbeeld verschijnen vanaf eind juni en in het najaar zal de stripmarkt op het De Coninckplein in teken staan van ‘Suske en Wiske’. In Het Nieuwsblad vertelt Karoline Hofmans van Standaard Uitgeverij dat er “nog een aantal activiteiten in de pijplijn zitten”. Wie op de hoogte wil blijven van de talrijke feestelijke activiteiten moet regelmatig naar de ‘Suske & Wiske’-website surfen.

19 May 2010, 11:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina