Strip Turnhout


“Racistische” ‘De zwarte Smurfen’ nu ook in Amerika te verkrijgen

Het album 'De zwarte smurfen' voor het eerst in Amerika

In 2011 zullen de Smurfen, de blauwe wezentjes van de Belgische stripauteur Peyo (1928-1992), de bioscopen met een langspeelfilm veroveren. Tijd voor een heruitgave van de albums van ‘De Smurfen’ in Amerika. Voor het eerst zal ook het album  ‘De zwarte Smurfen’ – steeds geweigerd op racistische gronden – op de Amerikaanse markt verschijnen.

‘De zwarte Smurfen’ is het allereerste officiële album uit de stripreeks van ‘De Smurfen’. In het album wordt een van de smurfen gestoken door een bzz-vlieg die er voor zorgt dat de normaal vredelievende blauwe dwerg muteert in een zwarte, huppende aggressieveling, onder het uitroepen van ‘Gnap!’, die de andere smurfen in hun staart bijt. De slachtoffers worden op hun beurt zwart en in een mum van tijd kleurt het hele Smurfendorp zwart.  En vooral met die kleur heeft het Amerikaanse publiek het moeilijk. Nog geen enkele uitgeverij heeft het aangedurfd om het bewuste album over de Atlantische Oceaan te introduceren. Uit schrik voor racistische aanklachten. Als gevolg van deze angst werd het verhaal voor de tekenfilm van Hanna-Barbera veranderd naar ‘De paarse smurfen’.  Eenzelfde oplossing heeft de Amerikaanse uitgeverij Papercutz bedacht om om het album voor het eerst aan het Amerikaanse publiek te tonen.  

‘The Purple Smurf’ zal samen met ‘The Smurfs and the Magic Flute’, een album uit de reeks ‘Johan en Pirrewiet’ waarin de Smurfen voor het eerst hun intrede maken, in september verkrijgbaar zijn.

11 June 2010, 12:01 admin

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel


Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina