Strip Turnhout


65ste verjaardag ‘Suske en Wiske’ wordt gevierd met nieuw magazine

Naar aanleiding van het feestjaar van de striphelden Suske en Wiske, die op 19 december 2010 65 jaar worden, van geestelijke vader Willy Vandersteen (1913-1990), brengt Standaard Uitgeverij een Suske en Wiske-magazine op de markt. Het gaat om een eenmalige actie die weliswaar een verlengstuk zou kennen als het magazine succesvol blijkt te zijn.

Fans die hopen dat het gloednieuwe Suske en Wiske-magazine een herlancering betekent van het ‘Suske en Wiske’-stripweekblad, dat van 1993 tot 2003 in de winkelrekken lag, komen van een kale reis terug. “Het magazine gaat enkel over ‘Suske en Wiske’, vertelt Karoline Hofmans van Standaard Uitgeverij. ”Er zijn geen andere reeksen bij betrokken en het is zeker geen heropstart van het weekblad van destijds. Het is een éénmalige actie die kadert in het feestjaar 65 jaar ‘Suske en Wiske’.” In het nieuwe magazine is het inderdaad alles ‘Suske en Wiske’ wat de klok slaat. Het huidige Studio Vandersteen-team maakten een splinternieuw kortverhaal ‘De meteomachine’ voor het magazine.

Verder bevat het verjaardagsinitiatief een gagstrip waarin hondje Tobias een rol opeist, een ‘Schanulleke’ en een ‘De grappen van Lambik’-strip van een pagina en twee strippagina’s met sterke man Jerom in de hoofdrol. Het magazine wordt nog aangevuld met weetjes, puzzels, testjes, moppen en nieuwtjes, een interview met de Friese weerman Piet Paulusma  en een ‘Suske en Wiske’-poster.

Hoofddoelgroep van het Suske en Wiske-magazine zijn kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Het magazine, een samenwerking met Z-press uit Nederland, ligt sinds deze week in de winkel en kost €3,50. Of het initiatief nog navolging krijgt, hangt af van het succes van dit eerste nummer.

18 July 2010, 09:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina