Strip Turnhout


Recensie

Net doen alsof is ook liegen (Goblet)

Twaalf jaar werkte de Brusselse Dominique Goblet aan haar debuutalbum. Tot dusver bewoog ze zich als kunstenares in de eerder avantgardistische milieus van bladen als Frigobox en Lapin, en publiceerde ze al bij het Brussels/Parijse collectief Frémok. Ze maakt in haar werk gebruik van verschillende stijlen en materialen. Ook in het album krijgt elke periode een andere stijl aangemeten. Krassend, schetsend en kleurend baant ze zich een weg door de getroebleerde passages van haar jeugd. Vooral de problematische relatie met haar ouders en het moeizame liefdespad krijgen de volle aandacht.

Goblet maakt van haar debuut een emotioneel beladen album, waarin de lezer een meer dan actieve rol te vervullen heeft. De verbanden tussen prenten zijn niet altijd voorgekauwd door de traditionele stripgrammatica. De vertaling en vormgeving door Oog & Blik en De Bezige Bij zijn van een onberispelijke kwaliteit. De samenwerking van beide uitgeverijen heeft het afgelopen jaar al verschillende knappe vertalingen opgeleverd van kwalitatief buitenlands materiaal. ‘Net doen alsof is ook liegen’ is ook weer van een hoog niveau. Gooi voor dit album alvast je oogkleppen aan de kant en laat je omhullen door de intense leefwereld van Dominique Goblet. (MB)

Dominique Goblet
‘Net doen alsof is ook liegen’, Oog & Blik/De Bezige Bij, 144 blz., €29,90.
*****

15 July 2010, 17:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina