Strip Turnhout


Recensie

Boerke 5 (de Poortere)

‘Boerke’, de tekstloze gagstrip van de Gentse tekenaar Pieter de Poortere, lijkt een steeds hogere vlucht te nemen. Sinds twee jaar staat hij elke week in Knack Focus, hij vond onderdak bij uitgeverij Oog&Blik/De Bezige Bij en internationaal blijft de interesse groeien. Op dit moment werkt De Poortere aan een lang ‘Boerke’-verhaal voor de Franse uitgeverij Glénat, terwijl ook andere uitgevers interesse betonen.

In dit vijfde album kan u terecht voor paginagags die eerder in Knack Focus verschenen, met naast Boerke ook zijn vrouwelijke tegenhanger Hoerke in een hoofdrol. Boerke blijft een intrigerend personage. Niet alleen omdat hij dader en slachtoffer tegelijk is, ook omdat De Poortere er in slaagt om hem letterlijk in àlle situaties op te laten duiken. Boerke lijkt overal inzetbaar. De ene keer gaat hij de honger in Afrika te lijf, dan weer is hij paus, jaagt hij op olifanten of is hij de zanger van Red Hot Chili Peppers. Al volgt hij in alles als steeds zijn eigen, erg eenzame weg. (MG)

Pieter de Poortere
‘Boerke 5’, Oog&Blik/De Bezige Bij, 48 blz., €13,50.
****

15 July 2010, 16:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina