Strip Turnhout


Recensie

Dokus, de leerling 15: Er hangt vakantie in de lucht (Godi & Zidrou)

In mijn eigen schooljaren ging het gros van mijn tijd vooral in rook op met het uitvinden van innovatieve manieren om op wereldniveau te spieken. Dat lukte aardig, maar het niveau van ‘Dokus, de leerling’ heb ik nooit gehaald. Dat hij het adres kent van een winkel – met de slogan ‘Alles voor de luilak’ op de etalage – die hem de juiste apparatuur levert is daarbij slechts een detail. Dokus blijft de top, al 15 albums lang. Ook in het recentste album ‘Er hangt vakantie in de lucht’ lukt het scenarist Zidrou nog steeds verrassend uit de hoek komen. Verrassend omdat hij dat doet met hetzelfde gegeven en met vrije stereotype personages. Met meneer Peeters bijvoorbeeld, de leraar die een duivels genoegen schept in het overhoren van zijn leerlingen. Of Leonie, de perfecte slijmbal. Minder verrassend is het tekenwerk van Godi. Laten we dat eerder solide noemen. ‘Dokus, de leerling’ blijft al sinds 1992 goede punten leveren. En nu die strip sito presto aan mijn kinderen geven. Mocht hun gezond verstand het plots laten afweten, dan hebben ze daar alvast een aardige schoolgids aan. (KM)

Godi & Zidrou
’Dokus, de leerling 15: Er hangt vakantie in de lucht’, Le Lombard, 46 blz., €5,25.
***

15 July 2010, 22:28 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina