Strip Turnhout


Recensie

Dokus, de leerling 15: Er hangt vakantie in de lucht (Godi & Zidrou)

In mijn eigen schooljaren ging het gros van mijn tijd vooral in rook op met het uitvinden van innovatieve manieren om op wereldniveau te spieken. Dat lukte aardig, maar het niveau van ‘Dokus, de leerling’ heb ik nooit gehaald. Dat hij het adres kent van een winkel – met de slogan ‘Alles voor de luilak’ op de etalage – die hem de juiste apparatuur levert is daarbij slechts een detail. Dokus blijft de top, al 15 albums lang. Ook in het recentste album ‘Er hangt vakantie in de lucht’ lukt het scenarist Zidrou nog steeds verrassend uit de hoek komen. Verrassend omdat hij dat doet met hetzelfde gegeven en met vrije stereotype personages. Met meneer Peeters bijvoorbeeld, de leraar die een duivels genoegen schept in het overhoren van zijn leerlingen. Of Leonie, de perfecte slijmbal. Minder verrassend is het tekenwerk van Godi. Laten we dat eerder solide noemen. ‘Dokus, de leerling’ blijft al sinds 1992 goede punten leveren. En nu die strip sito presto aan mijn kinderen geven. Mocht hun gezond verstand het plots laten afweten, dan hebben ze daar alvast een aardige schoolgids aan. (KM)

Godi & Zidrou
’Dokus, de leerling 15: Er hangt vakantie in de lucht’, Le Lombard, 46 blz., €5,25.
***

15 July 2010, 22:28 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina