Strip Turnhout


Recensie

Eugène: Het geval Eugène (Barreveld)

Een reeks die wat ons betreft mag doorbreken in Vlaanderen is de gagstrip ‘Eugène’ van de Nederlander Jan Dirk Barreveld. De reeks bestaat ondertussen tien jaar en dat wordt gevierd met een terugblik in ‘Het geval Eugène’. De bundel bevat een overzicht van de leukste strips uit de vier eerste albums, aangevuld met nog niet verschenen gags. Het perfecte instapalbum om Eugène, een nerd met een leven waar u niet jaloers op moet zijn, beter te leren kennen. Zijn verhouding met de GPS en andere producten van de technologische vooruitgang, de relationele besognes die steevast uitlopen op een ramp, of zijn relatie met zijn ouders laten je lachspieren geen kans. Werken zullen ze. De gortdroge, absurde humor van Barreveld over de loser Eugène mag zich stilletjesaan gerust naast een Hollandse humoricoon als ‘Dirk Jan’ zetten. Een meer dan aangename bundeling gags. (KM)

Jan Dirk Barreveld
‘Het geval Eugène’, Silvester, 48 blz., €8,95.
***

15 July 2010, 22:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina