Strip Turnhout


Recensie

Gevilde nachten 1, 2 en 3 (Penet)

Politieinspecteur Mia Velickovic wordt opgezadeld met een missie waarbij hij het doen en laten van de zakenman Lothar Wong onderzocht, de man wiens dochter Kim pas vermoord is. Bij dit onderzoek vallen er echter (letterlijk) heel wat lijken uit Wongs kast. Genetische manipulatie, experimenten op verse lichamen: er zijn maar weinig zaken waar de man zijn hand niet voor omdraait. Hoewel je zou denken dat die opdracht toch meer dan een fulltime bezigheid is voor de doorsnee flik, heeft Mia toch nog ruimschoots de tijd om zich onledig te houden met een resem erotische escapades. Dat ze zich daarvoor in weinig verhullende latex pakjes moet hijsen, vindt ondergetekende niet echt zo’n grote ramp. Ik had iets meer problemen met het flinterdunne scenario dat nogal uitdrukkelijk naar pakweg een ouwe ‘Jessica Blandy’ refereert en eenzelfde mix van avontuur, mysterie en erotiek ambieert. Bovendien staat de ontknoping in het derde deel redelijk haaks op de rest van deze trilogie, zodat je toch met het gevoel blijft zitten dat deze onderkoelde en knap in beeld gebrachte thriller veel meer in zijn mars had kunnen hebben. (MS)

Régis Penet
‘Gevilde nachten 1, 2 en 3’, Silvester, 48 blz., € 14,95 per deel
***

15 July 2010, 15:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina