Strip Turnhout


Recensie

Lou 5: Laserninja (Neel)

Gecharmeerd raak je in elk geval door Lou en haar familie; een gekke, aan games en azijnchips verslaafde moeder, de strenge, stugge grootmoeder en Richard, de vaste vriend van moederlief. ‘Lou’-auteur Julien Neel laat het vijfde album met een drama starten. De woonst van Lou – ondertussen al een puberend meisje – gaat in vlammen op. Haar moeder vindt dat net het goede moment om haar te vertellen dat ze zwanger is. Geen alledaags begin van een album, niet? Uit de brand kan wonder boven wonder het puberdagboek van Lou’s moeder gered worden. De ideale moment voor Lou om in het verleden te duiken van haar mama. Op een erg ingenieuze wijze verweeft Julien Neel dat gegeven in de rest van het verhaal. De liefde blijft het hoofdthema in ‘Lou’, zonder ooit melig uit de hoek te komen. Ook de sfeerschepping door de ‘schattige’ tekenstijl en het mooie kleurgebruik blijven op eenzame hoogte staan. ‘Lou’ mag er prat op gaan een stripreeks te zijn die kan gelezen worden door de jonge jeugd, de puberende bijna volwassenen en hun steeds jong van hart gebleven ouders. Nog een jaartje wachten en dan kunnen we genieten van het zesde deel. (KM)

Julien Neel
‘Lou 5: Laserninja’, Glénat, 48 blz., €6,95.
***

15 July 2010, 17:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina