Strip Turnhout


Recensie

De minderbroedersschool 1: Dorpsgeheimen (Vincent & Djian)

Camille Desfhouet en haar echtgenoot/sloef Honoré Pencrec’h keren na jaren terug naar hun geboortedorp aan de Bretoense kust. Zij lijkt nog een eitje te pellen hebben met de plaatselijke dorpsjuf, terwijl hij met weemoed terugdenkt aan zijn jeugdliefde Emma die in verdachte omstandigheden aan haar eind gekomen is. Wanneer hij door een tovertruc oog in oog komt te staan met zijn jongere zelf, gaat de bal helemaal aan het rollen…

Hoewel Djians scenario hier minder verrassend is dan bij zijn ‘De Grote Dode’, ben ik toch uitermate benieuwd hoe de auteur in het afsluitende tweede deel alle losse eindjes aan elkaar gaat knopen. Er valt namelijk nog wel heel wat te vertellen. Vincent ontpopt zich meer en meer tot de bastaardzoon van Loisel en Vicomte (waar blijft trouwens dat tweede deel van ‘Sasmira’?) en weet dit intrigerend verhaal heel trefzeker op papier te zetten. (MS)

Vincent & Jean-Blaise Djian
‘De minderbroedersschool 1: Dorpsgeheimen’, Daedalus, 56 blz., €16,95.
****

15 July 2010, 16:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina