Strip Turnhout


Recensie

De wegen van de heer 1: 1066-Hastings (Calderón, David & Lassablière)

Een van de eerste getekende verhalen die eventueel de definitie ‘strip’ waard zijn, is het magnifieke tapijt van Bayeux. Dat een fragment uit dit 70 meter lange borduurwerk uit 1068 de schutbladen van dit album siert, is geen toeval, aangezien de avonturen van Willem de Veroveraar als een rode draad door de vertelling lopen. David en Lassablière larderen dit historisch feit met de nodige intriges en mysteries en leveren zo een vlot leesbaar album af. David bewijst zo dat zijn succesrijk fantasy-epos ‘Servitude’ allesbehalve een toevalstreffer was. Jaime Calderón werkte eerder al mee aan de comic ‘Siddartha’ en een graphic novel rond ‘Kolchak’, een detective die X-filesgewijs achter een hoop mysterieuze zaken aangaat. We geloven dat de man nog een veelbelovende toekomst voor zich heeft, want hij levert hier echt prachtwerk af en zijn bloederige massascènes zijn om van te euh… smullen. In de marge willen we ook nog meegeven dat een strategisch geplaatste ‘SHHHHHLOC’ (een pijl die binnendringt in het oog van koning Harold) voor ons dé onomatopee van 2009 was. (MS)

Jaime Calderón, Fabrice David & Grégory Lassablière
‘De wegen van de heer 1: 1066-Hastings’, Daedalus, 50 blz., €14.95.
***

15 July 2010, 16:01 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina