Strip Turnhout


Recensie

De wegen van de heer 1: 1066-Hastings (Calderón, David & Lassablière)

Een van de eerste getekende verhalen die eventueel de definitie ‘strip’ waard zijn, is het magnifieke tapijt van Bayeux. Dat een fragment uit dit 70 meter lange borduurwerk uit 1068 de schutbladen van dit album siert, is geen toeval, aangezien de avonturen van Willem de Veroveraar als een rode draad door de vertelling lopen. David en Lassablière larderen dit historisch feit met de nodige intriges en mysteries en leveren zo een vlot leesbaar album af. David bewijst zo dat zijn succesrijk fantasy-epos ‘Servitude’ allesbehalve een toevalstreffer was. Jaime Calderón werkte eerder al mee aan de comic ‘Siddartha’ en een graphic novel rond ‘Kolchak’, een detective die X-filesgewijs achter een hoop mysterieuze zaken aangaat. We geloven dat de man nog een veelbelovende toekomst voor zich heeft, want hij levert hier echt prachtwerk af en zijn bloederige massascènes zijn om van te euh… smullen. In de marge willen we ook nog meegeven dat een strategisch geplaatste ‘SHHHHHLOC’ (een pijl die binnendringt in het oog van koning Harold) voor ons dé onomatopee van 2009 was. (MS)

Jaime Calderón, Fabrice David & Grégory Lassablière
‘De wegen van de heer 1: 1066-Hastings’, Daedalus, 50 blz., €14.95.
***

15 July 2010, 16:01 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina