Strip Turnhout


Recensie

Het volle leven (Bézian)

Echt vrolijk makende boeken heeft Frédéric Bézian nog niet gemaakt. Ook‘Het volle leven’, eigenlijk een bundel van komische verhalen, draait rond de kleine en grote beslommeringen die het leven een stuk minder aangenaam maken. Bézian buigt zich over onderwerpen als al te spraakzame treinreizigers, gedoe met de kinderen, een verkeerd broodje krijgen, of de verveling en frustratie van een tekenaar op een stripbeurs. Ondanks alle ergernissen vervalt de fransman gelukkig nooit in de rol van misantropische knorpot.

Als het allemaal verzonnen is, weet hij het wel erg levensecht voor te stellen. Maar als deze stukjes op ware feiten zijn gebaseerd, willen we eigenlijk graag weten welke tekenaar op een beurs een klap moest incasseren omwille van zijn irritante opmerkingen. De liefhebbers van Bézians meer duistere werk blijven met deze uitgave wel wat op hun honger zitten. Gelukkig wil uitgeverij Sherpa de komende jaren nog meer werk vertalen. (WLE)

Frédéric Bézian
‘Het volle leven’, Sherpa, 136 blz., €19,95.
***

15 July 2010, 17:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina