Strip Turnhout


Recensie

Het model (Baudoin)

Poëtisch. Lyrisch. Persoonlijk. Artistiek. Het zijn maar een paar adjectieven die doorgaans uit de kast worden gehaald om de strips van de Franse tekenaar Edmond Baudoin te omschrijven. Alle vier zijn ze juist, wellicht, maar toch zijn de strips meer dan dat.

Baudoin is een tekenaar die voor zichzelf een bijna grenzeloze vrijheid bevochten heeft, zowel naar onderwerp als naar techniek. In dit boek wisselt hij bijvoorbeeld aquareltekeningen af met bewerkte foto’s, terwijl hij inhoudelijk opnieuw ingaat op de relatie tussen de schilder en zijn model – we mogen hier van een motief in ’s mans werk spreken. Een oude schilder doet zijn jonge model het relaas van zijn amoureuze avonturen, en laat zijn gedachten gaan over de kloof tussen man en vrouw. Opnieuw poëtisch, lyrisch, persoonlijk, artistiek, inderdaad, maar bij momenten ook aan de zweverige kant. (TH)

Baudoin
‘Het model’, Sherpa, 104 blz., €24,95.
***
 

15 July 2010, 19:44 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina