Strip Turnhout


Recensie

Het model (Baudoin)

Poëtisch. Lyrisch. Persoonlijk. Artistiek. Het zijn maar een paar adjectieven die doorgaans uit de kast worden gehaald om de strips van de Franse tekenaar Edmond Baudoin te omschrijven. Alle vier zijn ze juist, wellicht, maar toch zijn de strips meer dan dat.

Baudoin is een tekenaar die voor zichzelf een bijna grenzeloze vrijheid bevochten heeft, zowel naar onderwerp als naar techniek. In dit boek wisselt hij bijvoorbeeld aquareltekeningen af met bewerkte foto’s, terwijl hij inhoudelijk opnieuw ingaat op de relatie tussen de schilder en zijn model – we mogen hier van een motief in ’s mans werk spreken. Een oude schilder doet zijn jonge model het relaas van zijn amoureuze avonturen, en laat zijn gedachten gaan over de kloof tussen man en vrouw. Opnieuw poëtisch, lyrisch, persoonlijk, artistiek, inderdaad, maar bij momenten ook aan de zweverige kant. (TH)

Baudoin
‘Het model’, Sherpa, 104 blz., €24,95.
***
 

15 July 2010, 19:44 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina