Strip Turnhout


Alan Moore weigert ‘Watchmen’-rechten in ruil voor vervolg

In een interview voor het Amerikaanse maandblad Wired vertelt de Britse auteur Alan Moore dat DC Comics hem de rechten van ‘Watchmen’,  de twaalfdelige comic die de Brit maakte met Dave Gibbons, heeft aangeboden in ruil voor de verderzetting van de grensverleggende graphic novel.  Moore weigerde in te gaan op het aanbod wat de hoop op een uitbreiding van het ‘Watchmen’-universum klein maakt.

“Ik vertelde hen dat wanneer ze dat 10 jaar geleden hadden voorgesteld, toen ik er achter vroeg, het misschien wel had gewerkt”, aldus Alan Moore in Wired. “Maar nu wil ik ‘Watchmen’ niet terug. Zeker niet onder die voorwaarden.” Jarenlang werd een vervolg op de ‘Watchmen’-comic uitgesloten door DC Comics maar na het grote succes van de verfilming van de stripklassieker in 2009 en met de komst van Dan DiDio, senior vice president van DC Comics, werden de geruchten groter dat de graphic novel verdergezet zou worden in een prequel, sequel en/of spin-offs. Zelfs een vervolg op de film wordt niet uitgesloten.

Niet dat Alan Moore hierover een vinger in de pap te brokken heeft. De rechten liggen uiteindelijk bij de Amerikaanse uitgeverij DC Comics en dus beslissen zij over een eventueel vervolg op ‘Watchmen’. Niet dat het zo’n vaart zal lopen. Dan Didio benadrukt op de Amerikaanse website Comic Book Recourses, zonder in te gaan op het aanbod aan Alan Moore,  dat ‘Watchmen’ een heel belangrijk project is voor de uitgeverij en dat als er al sprake is van een eventueel vervolg het maar meer dan normaal is Alan Moore en Dave Gibbons daar eerst over te informeren en te bevragen. Een vervolg staat dus niet meteen in de steigers.

‘Watchmen’ wordt door velen beschouwd als een van de beste graphic novels aller tijden. De strip is een complex, gelaagd moordmysterie, gesitueerd in een alternatief 1985 waarin superhelden deel uitmaken van het alledaagse Amerika. Het album werd in 2009 in het Nederlands uitgebracht door Uitgeverij De Vliegende Hollander.

23 July 2010, 11:30 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina