Strip Turnhout


Belgische première voor ‘Les Petits Ruisseaux’ van Rabaté

De Franse film ‘Les Petits Ruisseaux’ kent vandaag zijn première in enkele Belgische bioscopen. De film is een adaptatie van de felbejubelde strip ’De tweede jeugd’ van de Fransman Pascal Rabaté, die in 2008 in het Nederlands verscheen.

In ‘Les Petits Ruisseaux’ maken we kennis met de gepensioneerde weduwnaar Emile die zijn dagen in alle rust doorbrengt aan de oevers van de Loire of terug te vinden is op café in gezelschap van zijn vrienden. Emile’s kameraad Edmond - eveneens een oude, eenzame mens - geniet ondertussen volop van de geneugten des levens en regelt af en toe stiekem een afspraakje met dames. Edmond overlijdt en dat is het moment dat Emile geconfronteerd wordt met zichzelf en zijn verlangens. De start van van een nieuw leven waarin hij levenslustige mensen ontmoet – van jonge hippies tot oude dames – en waarin de liefde centraal staat.

Pascal Rabaté (1961) regisseerde de verfilming van zijn album zelf. De Franse stripauteur liet voor het eerst van zich horen met ‘Ibicus’, een verstripping van het boek ‘Ibicus’ van Aleksej Tolstoj. Verleden jaar verscheen op zijn scenario nog ‘De Maria van plastic’, getekend door David Prudhomme, en recent verscheen het album ‘De Feestwinkel’ bij uitgeverij Oog & Blik/ De Bezige Bij.

Het speelschema van de film ‘Les Petits Ruisseaux’ voor België vindt u hier.

14 July 2010, 14:46 admin

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina