Strip Turnhout


Het heilig paterke van Hasselt stript

Het heilig paterke van Hasselt is nu ook een stripheld.

Pater Valentinus Paquay, beter bekend als ‘het heilig paterke’ van Hasselt, mag zich stripheld noemen. Een stripalbum van ‘W817′-tekenaar Wim Swerts en Geert De Sutter met de pater in een hoofdrol verschijnt op 14 augustus 2010.

Naar aanleiding van de 45ste zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten in Hasselt, die doorgaan van 13 tot 29 augustus 2010, werden de auteurs gevraagd een strip te maken rond Pater Valentinus. De scenarist van het album, Geert De Sutter, mag al een oude rot genoemd worden wat betreft het verstrippen van heilige levens en historische verhalen. Zo is hij de auteur van het in mei verschenen ‘Jan Van Pietersheim‘ en verstripte hij in 2009 het leven van de heilige zuster Marie-Adolphine.

“Het is inderdaad niet het meest evidente onderwerp, zoals Plop of Samson. De man bracht 100.000 uren door in de biechtstoel, begin daar maar eens een strip van te maken”, vertelt de Vlaamse stripauteur in de krant Het Belang van Limburg. Tekenaar van de Pater Valentinus-strip is Wim Swerts, bekend van o.a. de mediastrip ‘W817′. Het album telt een zevental kortverhalen, over de deugden en het leven van Valentinus.

De strip zal ook veel aandacht krijgen tijdens de komende Hasseltse Virga Jessefeesten. De strips worden dan over 400 vierkante meter gevels in de Dorpsstraat en Minderbroedersstraat uitgehangen. Vanaf vandaag vindt u ‘Valentinus, ‘t heilig paterke’ in voorpublicatie op de strippagina’s van Het Belang van Limburg.

31 July 2010, 09:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina