Strip Turnhout


Illegale downloadsite manga sluit na druk uitgeverijen

One Manga, een van de grootste downloadsites van manga en met zijn 4,2 miljoen bezoekers per dag een van ’s werelds best bezochte websites, heeft aangekondigd de website te sluiten na druk van de uitgeverijen. Eind juli zullen alle manga van de website verdwenen zijn.

In een boodschap aan de bezoekers van de website legt de beheerder van One Manga uit dat de mangauitgeverijen hun standpunt tegenover mangascanlations (een samenvoeging van de woorden ’scan’ en ‘translation’) hebben veranderd en dit soort websites niet meer goedkeuren. Omdat er ook met gerechtelijke acties wordt gedreigd tegen de illegale scans van de manga-albums, heeft One Manga besloten om zich neer te leggen bij de beslissing van de uitgeverijen. Weer een teken dat de strijd tegen illegale strips op het web wereldwijd opgevoerd wordt. In mei 2010 nog werd de Amerikaanse website htmlcomics.com, waar meer dan 5.700 strips op te vinden waren, door het FBI van het net gehaald.

Ook in het Nederlands worden de belangrijkste strips nog steeds op digitale wijze (en volstrekt illegaal) aangeboden. Wie een volledige, netjes ingescande strip wou downloaden kon daarvoor bijvoorbeeld terecht op de website De wereld van strips. Na berichtgeving op onze website over het illegale karakter van de site verkaste de beheerder zijn hele website naar de blog Witte Tijgerin waar het downloaden zonder enig probleem werd verdergezet. Of er al stappen zijn ondernomen tegen deze vorm van piraterij is de redactie niet bekend.

27 July 2010, 09:30 admin

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel


Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina