Strip Turnhout


Merho veilt tekening voor jubileum van Make-A-Wish

De tekening ter promotie van Make-A-Wish komt in september in het nieuwe album van 'De Kiekeboes' te staan. Het origineel wordt op 20 november geveild.

Merho, de geestelijke vader van ‘De Kiekeboes’, veilt eind november 2010 een originele tekening van zijn bekende striphelden ten voordele van Make-A-Wish,  de organisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte tracht te vervullen. Make-A-Wish viert dit jaar zijn 20-jarige bestaan in België en ‘De Kiekeboes’-tekenaar is een van de twintig ambassadeurs die zijn schouders onder de organisatie zetten.

In ‘Tienduizend dagen’, het 126ste  album van de stripreeks ‘De Kiekeboes’ dat in september 2010 verschijnt, zal een promo-tekening voor Make-A-Wish staan. Die tekening, zelf ingekleurd door Merho, zal op een gala-avond op 20 november 2010, meteen het einde van de festiviteiten rond het jubileum van de organisatie, worden geveild.

“Ik hoop dat er hoog op geboden wordt. Niet om mijn marktwaarde op te krikken. Nee, omdat ik weet dat het geld goed besteed is”, schrijft Merho op zijn blog. Toen de tekenaar gevraagd werd om een van de twintig ambassadeurs te worden van Make-A-Wish twijfelde hij geen seconde. Merho verloor op zijn twintigste zijn vader ten gevolge van kanker en zag in de loop van zijn leven tal van vrienden en familieleden geconfronteerd worden met de ziekte. “Maar als datzelfde gebeurt met kinderen, vind ik het dubbel zo dramatisch”, vertelt de Zoerselse tekenaar op zijn blog. “Want het is toch zo oneerlijk dat je dit overkomt op jeugdige leeftijd. Een tijd die zorgeloos en speels zou moeten zijn. Een tijd om te dromen over een fantastische toekomst en een geweldig leven.Kinderen al zo jong geconfronteerd met hun eigen vergankelijkheid blij maken, is een basisplicht.”

28 July 2010, 11:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina