Strip Turnhout


‘Blacksad’-verfilming op stapel

De Franse filmregisseur Alexandre Aja, volop in beeld met zijn binnenkort te bekijken 3D horrorfilm ‘Piranha 3D’, noemde de verfilming van de populaire strip ’Blacksad’, van het Spaanse duo Juan Díaz Canales en Juanjo Guarnido, in een interview op de website Collider.com als een van zijn volgende projecten.

In het interview noemde de Franse regisseur de strip ”L.A. Confidential’ met dieren’. ‘L.A. Confidential’ is de misdaadroman van James Elroy die zowel in 1990 als in 1997 werd verfilmd. “Het zijn alleen maar dieren die de mensen vervangen hebben”, vertelt Aja. “Het is een héél uitdagende film, met moeilijke visuele effecten, die ik heel graag zou willen maken.” Ook de bij ons onbekende manga ‘Cobra the Space Pirate’ staat op het te verfilmen lijstje van Alexandre Aja. “We hebben er de rechten op. We zijn opgegroeid met de tekenfilmversie ervan dus het is als ‘Star Wars’ voor ons.”

Op de verfilming van de Spaanse succesreeks ‘Blacksad’ zullen we nog even moeten wachten maar het langverwachte vierde album waarin de zwarte kat John Blacksad de hoofdrol speelt, verschijnt in het najaar. In dit vierde avontuur wordt Blacksad opgeroepen om een lijk te identificeren. Het blijkt over Natalia Wilford te zijn, een actrice waarmee de detective heeft samengewoond en de gelukkigste tijd van zijn leven heeft meegemaakt. Ondanks het advies om zijn neus niet in deze zaak te steken, gaat Blacksad achter de moordenaar van Natalia aan. Op 17 september ligt het vierde Franstalige album ‘L’enfer, Le Silence’ in de winkel. Een datum voor de Nederlandstalige versie is er nog niet maar het album wordt snel verwacht.

3 August 2010, 16:25 admin

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina