Strip Turnhout


Brecht Evens ontwerpt beeld Turnhoutse cultuurmarkt

Stripauteur Brecht Evens, winnaar van de Willy Vandersteenprijs met zijn graphic novel ‘Ergens waar je niet wil zijn’, tekent dit jaar het beeld van de Turnhoutse Cultuurmarkt, een organisatie van het Forum Cultuur, de Cultuurraad en cultuurcoördinatie Turnhout.

Traditiegetrouw gingen de organisatoren ook dit jaar op zoek naar een striptekenaar om het beeld van de Cultuurmarkt te ontwerpen. De voorbije jaren werd zo gebruik gemaakt van de diensten van ‘Boerke’-tekenaar Pieter De Poortere en Luc Cromheecke, bekend van o.a. ‘Plunk’, ‘Roboboy’ en ‘Tom Carbon’. Dat Brecht Evens dit jaar benaderd werd, mag niet verbazen. De 24-jarige Evens geldt als een van de grootste talenten in het Vlaamse striplandschap en mag ook in het buitenland op de nodige belangstelling rekenen. Hij won met zijn ‘Ergens waar je niet wil zijn’ de Willy Vandersteenprijs, een nieuwe prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige album van de voorbije twee jaar dat in 2010 voor het eerst uitgereikt werd.

Op de Turnhoutse Cultuurmarkt op 12 september 2010 stellen een groot aantal verenigingen en organisaties uit de Kempense hoofdstad  zich aan de bezoeker voor gecombineerd met optredens, workshops, tentoonstellingen en de opening van het Warandeseizoen. De Cultuurmarkt vindt plaats in de Gemeentestraat en op de binnenkoer van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (in diezelfde Gemeentestraat).

20 August 2010, 08:00 admin

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina