Strip Turnhout


‘Dag en Heidi’ maken comeback

Van 'Dag en Heidi' verschijnt na 24 jaar een nieuw album.

De stripreeks ‘Dag & Heidi’ van de Vlaamse stripauteur Jeff Broeckx verscheen van 1966 tot 1984 in weekbladen zoals het educatieve tijdschrift Zonneland en het jeugdmagazine Ohee. Bij Standaard Uitgeverij verschenen er uiteindelijk zestien verhalen in albumvorm. Op vraag van zijn fans heeft tekenaar Broeckx en zijn echtgenote nu een nieuw verhaal getekend van zijn geliefde duo. Het nieuwe album ‘Wika’, uitgegeven door uitgeverij Saga, wordt gelanceerd op het Brabants Stripspektakel dat op 27 en 28 augustus 2010 in het Nederlandse Valkenswaard doorgaat.

Jeff Broeckx tekende in zijn carrière van ruim vijftig jaar al heel wat strips bijeen. Zo staan o.a. ‘Sloeber’, ‘Bessy Natuurcommando’, ‘Verdwaald in het verleden’ en ‘Klein Suske en Wiske’ op zijn curriculum. In 2008 werd een ‘Dag en Heidi’-verhaal, verschenen in Ohee maar nooit in album gegoten, van onder het stof gehaald en op de markt gebracht door uitgeverij Saga. Door het succes en de vele enthousiaste reacties van fans en nieuwe lezers besloot Jeff Broeckx aan een nieuw verhaal te werken.

“Het verwondert me nog steeds dat er vooral zoveel ‘Dag en Heidi’s’ over de toonbank gaan op de stripbeurzen”, aldus Broeckx in een interview op Stripelmagazine in 2008. ”De reacties die ik op deze reeksen krijg, zijn heel goed alhoewel de verhalen in deze tijd soms toch zeer naïef overkomen. Maar de lezers zien dat blijkbaar anders. Er is nu al zelfs een tweede generatie ‘Dag en Heidi’-lezers. Die hebben dan de reeks leren kennen door hun ouders. Het sprookjesachtige van de reeks spreekt hen toch nog altijd aan.”

Uitgeverij Saga en Jeff Broeckx hopen dat die tweede generatie ‘Dag en Heidi’-lezers het kersverse album snel oppikken. Als dit nieuwe album een succes wordt, betekent dat wellicht de start van een nieuwe reeks avonturen van de twee striphelden. ‘Wika’ is vanaf 28 augustus voor €7,99 te verkrijgen in stripspeciaalzaken in België en Nederland. Van hetzelfde verhaal verschijnt er ook een versie met gekartonneerde stofomslag en bijgevoegde prent, in een oplage van 300 exemplaren, te koop voor €19,99.

18 August 2010, 12:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina