Strip Turnhout


DDT maakt nu ook comeback in ‘FC De Kampioenen’-strip

Het 63ste 'FC De Kampioenen'-album met de korte comeback van DDT. (Copyright Hec Leemans/Standaard Uitgeverij)

Nadat Dimitri De Tremmerie, de voormalige garagist die de Kampioenen het leven zuur maakte, terug mocht opdraven in de laatste aflevering van de televisiereeks ‘FC De Kampioenen’ maakt hij nu ook zijn comeback in de stripreeks. Het 63ste album uit de reeks ‘DDT doet weer mee’ ligt vanaf deze week in de winkel.

Het is niet de eerste keer dat DDT terug mag opdraven. In het 58ste album uit de ‘FC De Kampioenen’-stripreeks ‘Het geheim van de kampioentjes’ liet tekenaar Hec Leemans de jongere versie van De Tremmerie heroptreden. Deze keer mag de volwassen DDT zijn beste beentje voorzetten om de amateurvoetbalploeg een hak te zetten. Want uiteraard zijn de Kampioenen de eerste mensen die DDT opzoekt nadat hij op spectaculaire wijze uit de gevangenis ontsnapt, waar hij de voorbije albums zijn levenslange straf wegen belastingsfraude uitzat. Verbazing alom bij zijn vroegere ‘vrienden’ bij die onverwachte confrontatie en ook Fernand Costermans weet niet goed wat hij moet aanvangen met DDT. Vragen die een antwoord krijgen in ‘DDT doet weer mee’. De verschijning van deze oude bekende zal maar een album duren.

In het 64ste album, dat in het najaar verschijnt, geen DDT meer. Hec Leemans laat de ‘FC De Kampioenen’-fans in dat album kennismaken met de Kampioenen hoe ze er over 20 jaar zouden uitzien. Maar nu mag DDT de show even stelen.

11 August 2010, 21:42 admin

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina