Strip Turnhout


Morvan, Rosinski, Ersel en Dupré verstrippen roman van Marek Halter


'De herinnering aan Abraham', een stripadaptatie van Morvan, getekend door Steven Dupré en Ersel. De cover is van de hand van Rosinski.


De roman ‘De herinnering aan Abraham’ van de Frans-joodse schrijver Marek Halter wordt verstript. De Franse scenarist Jean-David Morvan, bekend van o.a. ‘Konvooi’ en ‘Robbedoes en Kwabbernoot’, bewerkt de roman tot een stripscenario. Voor het tekenwerk staan de Vlamingen Ersel en Steven Dupré in. Alsof dat niet genoeg is, draagt ’Thorgal’-tekenaar Grzegorz Rosinski ook zijn steentje bij. Het eerste deel van deze stripadaptatie verschijnt op 19 augustus 2010.

Marek Halter schreef met ‘De herinnering aan Abraham’ de geschiedenis van zijn familie neer. De in Polen geboren auteur vond het spoor van zijn familie terug, na zes jaar onderzoek, tot aan 70 jaar na Christus toen Abraham de schrijver met zijn gezin moet vluchten uit het in brand staande Jeruzalem. Aan Jean-David Morvan om de turf van meer dan 700 bladzijden in een scenario te gieten. De Fransman is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder schreef hij de stripadaptatie van het sciencefiction epos ‘Tschai’ van de Amerikaanse auteur Jack Vance en getekend door Li-An (uitgegeven in het Nederlands door uitgeverij Daedalus).

Geen Li-An echter voor de verstripping van Halters roman. Het eerste deel, dat volgende week verschijnt, wordt getekend door Ersel, pseudoniem van de Antwerpse tekenaar Erwin Sels en bekend van reeksen als ‘Medea’ en ‘De bewakers van de lans’. Morvan werkt voor elk deel met een andere tekenaar, toch zal ‘Kaamelott’-tekenaar Steven Dupré voor elk deel ingeschakeld worden. Dupré staat in voor de hedendaagse pagina’s uit het album, die tegenover het historische deel veel minder pagina’s beslagen. De ideale manier voor de Vlaming om het werk in te passen in zijn druk werkschema met ‘Kaamelott’ en ‘Interpol‘.  Als kers op de taart wordt ook de Poolse tekenaar Rosinski ingeschakeld. Hij schildert alle covers van de nieuwe reeks waarvan uiteindelijk tien delen moeten verschijnen.

Het eerste deel van de verstripping van de monumentale roman ‘De Herinnering aan Abraham 1: De Paden van de Ballingschap’ verschijnt op 19 augustus.

8 August 2010, 15:55 admin

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina