Strip Turnhout


Nieuwe uitgeverij Nona Arte focust op vertaling Marvel-comics

De nieuwe uitgeverij Nona Arte brengt o.a. 'Marvel Zombies' in Nederlandse vertaling.

Een nieuwe speler op de stripmarkt zal vanaf september 2010 van zich laten horen. Uitgeverij Nona Arte, Italiaans voor de Negende Kunst, focust zich op de vertaling van Amerikaanse comics waarvan het merendeel uit de Marvel-stal komt.  In september brengt de nieuwe uitgeverij het debuut van ‘Sandman’-auteurs Neil Gaiman en Dave McKean ‘Violent Cases’ uit dat in Nederlandse vertaling de titel ‘Gewelddadige Gevallen’ meekrijgt.

Vanaf oktober komen de vertalingen van de Marvel-comics aan bod. In ‘Marvel Zombies’, geschreven door ‘The Walking Dead’-auteur Robert Kirkman, lopen bekende superhelden zoals de Hulk en Wolverine rond als zombies en in ‘Kraven’s laatste jacht’ krijgt de lezer een afgerond ‘Spider-Man’-verhaal geserveerd. Uitgeverij Nona Arte concentreert zich overigens vooral op het uitgeven van afgeronde verhalen in bundels of mini-series. Van de superhelden verzameld onder de naam ’The Avengers’, de strip die vroeger ook op de Nederlandstalige markt onder de naam ‘De Vergelders’ te verkrijgen was, worden er twee albums, ‘Avengers Disassembled’ en ‘New Avengers 1′ uitgegeven in november 2010. Volgend jaar zullen er nog meer ’The Avengers’-comics volgen.

Het lijstje van 2011 van uitgeverij Nona Arte ziet er indrukwekkend uit. Naast ‘The Avengers’-comics mag je ook ‘Kick-Ass’, van auteurs John Romita Jr. en Mark Millar en bekend van de film die eerder dit jaar in de bioscoop liep, in de winkelrekken verwachten. Verder op het menu mag scenarist Robert Kirkman terug opdraven met ‘Invincible’, zal de bioscoopfilm ‘Thor’, die volgend jaar in de zalen loopt, voor een vertaling van de ’Thor’-comics zorgen en kan je ook rekenen op een vertaling van ‘Born Again’, een ‘Daredevil’-strip van ‘Sin City’-auteur Frank Miller. Ook twee ‘Punisher’-albums staan op het lijstje van Nona Arte.

12 August 2010, 13:48 admin

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina