Strip Turnhout


‘Roze Bottel’-tekenaar Dany tekent ‘Amazones van Troy’

'Amazones van Troy' met tekenwerk van Dany.

Er staat geen stop op de uitbreiding van het universum van ‘Troy’, de succesvolle fantasyreeks van de Franse scenarist Christophe Arleston. Talrijke spin-offs van ‘Lanfeust van Troy’, getekend door verschillende tekenaars, hebben ondertussen al de weg gevonden naar de winkelrekken. In de nieuwe reeks ‘Amazones van Troy’ neemt Dany, de tekenaar van o.a. ‘Roze Bottel’, het tekenwerk voor zijn rekening.

In deze nieuwe reeks uit het ‘Troy’-universum maken we in het eerste album ’Yquem de Welwillende’ kennis met Raya en Lynche, twee vrouwelijke vechtersbazinnen die het niet zo nauw nemen met orde en gezag. Dat net Dany, voluit Dany Henrotin, het tekenwerk opneemt wanneer er mooie amazones aan te pas komen, mag geen verrassing heten. De Belg liet ons in zijn carrière namelijk niet alleen kennismaken met de verrukkelijk mooie Duifje uit de ‘Roze Bottel’-reeks maar tekende ook tal van albums voor de licht erotische ’Rooie oortjes’-reeks. De lezer kan zich dus verwachten aan een hoop mooie vrouwen die het geweld niet schuwen. Het eerste album uit de ‘Amazones’-reeks verschijnt volgende week.

Daarna is het voor de fans een maandje wachten om het volgende album van Arlestons succesreeks te kunnen lezen. Dan verschijnt in de reeks ‘Legenden van Troy: Nachten van saffraan’ het eerste album ‘de Hemelse’ met tekeningen van Eric Herenguel, de auteur van het western-tweeluik ’Zilveren maan boven Providence’. Daar blijft het niet bij wat betreft het ‘Troy’-universum. De Nederlandse uitgeverij L, die de fantasyreeks uitgeeft, brengt in oktober 2010 het 13de album uit in de reeks ‘Trollen van Troy’, waarin de geschiedenis van de trollen op Troy wordt verteld.

9 August 2010, 12:22 admin

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina