Strip Turnhout


Zeldzaam ‘Doris Dobbel’-album te koop voor 14.000 euro

Een zeldzaam album uit de stripreeks ’De vrolijke avonturen van Doris Dobbel’ van ‘Nero’-auteur Marc Sleen wordt sinds vandaag te koop aangeboden op de online catalogus en handelsplaats voor verzamelaars Catawiki voor de forse prijs van 14.000 euro.

‘Doris Dobbel’, een iets minder bekende reeks over de sigaarrokende slager Doris Dobbel van de Vlaamse stripauteur Marc Sleen, verscheen van 1950 tot 1967 in het blad De Middenstand.  Het album dat te koop wordt aangeboden, dateert van 1952 en was alleen te winnen als wedstrijdprijs. Vermoedelijk zijn er toen maar een honderdtal exemplaren gedrukt. Daarvan zijn nog slechts zes complete exemplaren bekend, inclusief het nu gevonden album dat in bijzonder mooie conditie verkeert. De aanbieder heeft de strip bij toeval in een tweedehandswinkel gevonden en gekocht voor een luttele euro.

René Schoenmakers, mede-oprichter van Catawiki, gelooft dat het in Europa dezelfde weg zal opgaan als in Amerika. Daar werden in het eerste deel van 2010 recordbedragen van 1 miljoen dollar neergeteld voor comics waarin Superman en Batman voor het eerst opdoken. “Ik verwacht dat dit ook in Europa gaat gebeuren. De eerste uitgave van Kuifje in het Frans is dit jaar voor 30.000 euro geveild, niet eens in topkwaliteit”, aldus Schoenmakers. “Ik verwacht dat de waarde van de Europese topstukken onder de strips sterk gaat stijgen. Ten opzichte van Amerika is nog een inhaalslag te maken.” De strip als belegging dus. Of het in Europa zo’n vaart zal lopen als in Amerika is nog koffiedik kijken. De zeldzame strip van ‘Doris Dobbel’ is hier te bekijken.

2 August 2010, 16:25 admin

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina