Strip Turnhout


Recensie

Figaro 3: De marscode (Van Bael)

Gezocht: een nieuwe Vandersteen, Merho, of Sleen als wissel op de toekomst. Stuur uw cv met familiestrip van 48 pagina’s naar Standaard Uitgeverij. Op deze fictieve, veeleisende vacature zou ‘Figaro’ van Steve Van Bael een inzending kunnen zijn.

‘Figaro’ is een variant op de oude tv-serie ‘Mission Impossible’: een kleine ploeg geheime agenten die elk over uitgesproken vaardigheden beschikken, die moeilijke tot onmogelijke opdrachten oplost voor de overheid of andere klanten in nood. In dit album moet het bureau op zoek naar de enkele dagen geleden vermoorde zoon van ene Lord Stanley.

Duidelijk geïnspireerd door Merho (‘Kiekeboe’) en Gazzotti (‘Alleen’ en ‘Soda’), tekent Van Bael doeltreffend en toegankelijk voor een breed publiek. Zijn basisconcept is goed gekozen, maar wellicht nog te specifiek om dat publiek in zijn volle breedte ook te bereiken. Enkele ongeloofwaardige elementen in het scenario zorgen ervoor dat zijn personages nooit helemaal van het papier loskomen. Voorlopig slaagt hij er niet in scenario’s af te leveren van het niveau van zijn tekeningen. Als hij daar in slaagt, kan ‘Figaro’ een reeks met toekomst worden. (KVR)

Steve Van Bael
‘Figaro 3: De marscode’, Standaard Uitgeverij, 48 blz., €5,25.
***

6 September 2010, 16:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina