Strip Turnhout


Recensie

Jump 7: De tijd-tattoo (Charel Cambré)

Een cover die zeer uitnodigend naar u lonkt, een openingsscène die de mosterd heeft gehaald bij de film ‘Dinosaur’, een gratis kleeftattoo, drie hippe kinderen die door het verhaal skaten, BMX’en en skeeleren, plus een tekenaar die dit alles tot een homogeen potje kan versmelten. Charel Cambré’s zevende ‘Jump’-album gunt de lezer opnieuw geen seconde rust. Dweezil, Brains en Lisa, de jumpende hoofdpersonen, worden in dit album door de tijd gekatapulteerd, wat hen onder meer een grappige ontmoeting met Einstein oplevert en de Guldensporenslag in een ander perspectief plaatst. Ook de kleine dino Baby T steelt de show en de terugkeer van Baracuda, die uitdrukkelijk solliciteert als vaste slechterik van de ‘Jump’-reeks, mag op de een of andere vreemde manier ook aangenaam genoemd worden. ‘Jump’ is een reeks die 30 bladzijden lang swingt en springt, en zich resoluut tot een jong publiek richt. Met Charel Cambré heeft Standaard Uitgeverij goud in handen. Met lef investeren in een beloftevolle reeks als ‘Jump’ lijkt me in tijden van stripcrisis verstandig. (KM)

Charel Cambré
’Jump 7: De tijd-tattoo’, Standaard Uitgeverij, 30 blz., € 5,25
***
 

15 September 2010, 17:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina