Strip Turnhout


Recensie

Jump 7: De tijd-tattoo (Charel Cambré)

Een cover die zeer uitnodigend naar u lonkt, een openingsscène die de mosterd heeft gehaald bij de film ‘Dinosaur’, een gratis kleeftattoo, drie hippe kinderen die door het verhaal skaten, BMX’en en skeeleren, plus een tekenaar die dit alles tot een homogeen potje kan versmelten. Charel Cambré’s zevende ‘Jump’-album gunt de lezer opnieuw geen seconde rust. Dweezil, Brains en Lisa, de jumpende hoofdpersonen, worden in dit album door de tijd gekatapulteerd, wat hen onder meer een grappige ontmoeting met Einstein oplevert en de Guldensporenslag in een ander perspectief plaatst. Ook de kleine dino Baby T steelt de show en de terugkeer van Baracuda, die uitdrukkelijk solliciteert als vaste slechterik van de ‘Jump’-reeks, mag op de een of andere vreemde manier ook aangenaam genoemd worden. ‘Jump’ is een reeks die 30 bladzijden lang swingt en springt, en zich resoluut tot een jong publiek richt. Met Charel Cambré heeft Standaard Uitgeverij goud in handen. Met lef investeren in een beloftevolle reeks als ‘Jump’ lijkt me in tijden van stripcrisis verstandig. (KM)

Charel Cambré
’Jump 7: De tijd-tattoo’, Standaard Uitgeverij, 30 blz., € 5,25
***
 

15 September 2010, 17:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina