Strip Turnhout


Recensie

Er was eens 1: Het imperium van Monsieur Joseph (Nury & Vallée)

Zijn vorige reeks ‘Necromancy’ werd hier in de burelen van Stripgids nog serieus neergesabeld, maar nu zit Fabien Nury echt wel op op het juiste spoor. In deze ‘Er was eens’ vertelt hij het verhaal van de joodse verzetsheld Joseph Joanovici die schijnbaar toch niet zo koosjer is als hij wil laten uitschijnen. Dit leidt tot een meeslepend avontuur, degelijk in beeld gebracht door Vallée. Door een overdaad aan tijdsprongen moet je echt wel bij de les blijven, maar dit neemt niet weg dat we uitermate benieuwd zijn naar de afwikkeling van dit gecompliceerde, maar tegelijk ook intrigerende verhaal.

Het is een beetje vreemd dat niet oorspronkelijke uitgever Glénat, maar wel Standaard Uitgeverij de Nederlandstalige uitgave van deze (in Frankrijk) goedlopende reeks voor haar rekening neemt. Misschien dat de zoveelste poging van Standaard  om onder het stigma van ‘brave uitgever van familiestrips’ onderuit te raken, eindelijk eens de goede is. (MS)

Fabien Nury & Sylvain Vallée
‘Er was eens 1: Het imperium van Monsieur Joseph’, Standaard Uitgeverij, 56 blz., €9,80.
***

7 September 2010, 13:14 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina