Strip Turnhout


Recensie

Appoline (Morvan & TBC)

Antoine Carasse is een ietwat nerdy spitsbroeder van de Fritzls en Priklopils van deze wereld en houdt al 8 jaar het meisje Appoline gevangen in zijn kelder. Gaandeweg blijkt het meisje meer en meer de controle over haar leven terug te krijgen en begint ze haar ontvoerder op alle mogelijke manieren te manipuleren.

Morvan is hier weer goed op dreef. Na het knappe ‘Heldorado’ overdondert hij ons nu met dit intrigerend ontvoeringsverhaal waarin hij heel onderkoeld de relatie fileert tussen een ontvoerder, diens moeder ‘in denial’, de opgroeiende jongedame en de flik die heel het zootje blootlegt.

Dit alles wordt nogal bevreemdend in beeld gebracht door de Sloveense tekenaar Toma ‘TBC’ Lavri die je nog kunt kennen van het vierde deel van Girouds ‘De 10 geboden’. Het is even wennen aan ’s mans donkerruwe tekenstijl, maar door zijn uitgekiend licht- en schaduwenspel had Morvan zich geen betere uitvoerder van zijn scenario kunnen wensen. (MS)


Jean David Morvan & TBC
‘Appoline’, Casterman, 64 blz., €15.
****

7 September 2010, 13:05 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina